dimecres, 18 de desembre del 2019

La importància de la percepció visual.

La percepció visual és la interpretació o discriminació dels estímuls externs visuals relacionats amb el coneixement previ i l'estat emocional de l'individu.

És la capacitat d'interpretar la informació i l'entorn dels efectes de la llum visible que arriba a l'ull, el cervell pot transformar la informació lumínica captada per l'ull en una recreació de la realitat externa.

Un exemple clar de què la percepció visual és individual, ja que cada persona interpreta un objecte, cosa o persona diferent. A més, la diferència en la percepció visual entre adults i xiquets/es és molt gran, ja que en aquest interve la gran imaginació dels xiquets i la simplicitat dels adults. Un clar exemple d'aquesta diferenciació és el cas de l'elefant al llibre de El Principito.


 En aquest llibre, sent el mateix dibuix per a totes les persones, les persones adultes veuen un barret, mentre el xiquet que l'ha dibuixat veu una serp, concretament una boa, menjant-se a l'elefant, i aquest està al seu interior.







Un altre exemple, en què en una mateixa imatge cada persona veu una cosa o altra, és aquesta imatge en la qual podem trobar una dona jove i una dona vella. Depenent de la persona que la observe i des del punt de vista, s'observa una o l'altra.







Per finalitzar, crec que aquests dos exemples són una evidència de què pot haver moltes percepcions d'una mateixa cosa, i cada persona pot observar una cosa diferent. És per això, que no s'ha de donar com a bona una sola resposta, ja que pot haver moltes respostes bones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada